de cuiner a cuiner/a

de cuiner a cuiner/a

Rosques amb Xocolata Nadal 2012

PastisseriaPostado por Andreu Ledoux 2013-01-10 18:27

Aquestes rosques formaven part, el dia de nadal, del assortiment que havia de substituir els torrons, juntament amb els pastissets els brownies i les trufes. És una recepta clàssica de pastes de té en el que he canviat el sucre blanc per sucre integral i la vainilla per canyella. Les he emmotllat en uns motlles de 6 formes de rosca nadalenca (IKEA) només omplert fins a la meitat per a que fessin un gruix d'un centímetre. Després de fredes les he submergit en cobertura fosa i els-hi he tirat estelets daurats al damunt (veure pastissets de nadal 2012 per l'adreça)

Galetes de té amb sucre integral

200 gr. Mantega (temperatura ambient)
300 gr. Farina rebosteria
200 gr. Sucre integral
1 ou
un pols de canyella

Fer bola amb tot plegat procurant que tot es barregi bé. No amassar massa. Guardar una hora en lloc fresc. Preparar motlle amb mantega i farina, i vint minuts al mig del forn a 180.

Aquesta massa no és gaire consistent i per això millor amb motlle. Sense, s'escampen una mica al forn. Per això si no tens motlle de rosca i intentes fer el forat al mig, un cop al forn el forat desapareix i acaba semblant un melic.
Un cop fredes les he submergit en xocolata fosa (al gust). També les pots posar damunt d'una reixeta i tirar, a doll, xocolata fosa al damunt. Si vols tenir un resultat lluent, has de temperar la xocolata. Les primeres 12 hores son cruixents i després esdevenen més toves, com de pasta brisa, a causa de la xocolata, cosa que, segons qui, els-hi afavoreix.

  • Comentarios(1)//cuina.andreuledoux.com/#post3