de cuiner a cuiner/a

de cuiner a cuiner/a

Pastissets de Nadal 2012

PastisseriaPostado por Andreu Ledoux 2013-01-08 20:20

Per nadal a la nostra família no perdem 'pistonada' i arrenquem amb el sopar de la nit del gall. El començament de la marató! Els dos fills normalment es reparteixen aquella nit i Sant Esteve i a casa fem el dinar de nadal i la nit de fi d'any. Enguany he volgut desterrar els torrons i fer quelcom diferent. Cada any sobren, duren fins a finals de febrer, i veus com els quilos s'acumulen.

Es tractava de fer uns dolços que fessin Nadal i sobretot fessin xalar a les nenes. Cercant imatges a la xarxa vaig inspirar-me i he esbrinat quines receptes calien per realitzar-les, aquí et mostro els resultats.

La gràcia d'aquests pastissets consisteix en la varietat de les decoracions i per això cal fer-les petitones. He utilitzat uns motlles de 4 cm, les he farcit de xocolata i decorat amb fondant.

Massa per 50 Pastissets

400 gr. Ous (8-9)
400 gr. Farina rebosteria
400 gr. Sucre
150 gr. Llard
150 gr. Mantega

Batre els ous. Afegir llard i sucre. Afegir suaument la mantega i després la farina mentre la tamises. Un cop tens una massa fina i llisa, tot a dins la mànega i a omplir els motlles fins a 3/4. Vint minuts al mig del forn a 170.
Queden unes magdalenes una mica atapeïdes i no massa altes, que és el que interessa de cara a les posteriors decoracions.
Un cop tíbies els he farcit amb una cobertura tova de xocolata, la mateixa que cobreix els 'Sacher'.

Cobertura tova de xocolata

50 gr. Cobertura de Xocolata
25 gr. Mantega
125 gr. Sucre de llustre
30 gr. Nata
Tot plegat a bany maria i remenar.

Per omplir les magdalenes he fet servir una xeringa grossa de farmàcia (20 ml.) sense l'agulla es clar. Xucles la cobertura calenta del cassó, punxes al cap de la magdalena i ràpidament, abans que la pressió faci sortir la cobertura, tapes el forat deixant la magdalena cap per avall al marbre. M'han sortit 3 farcits de cada carga. O sigui, anar fent.

Sempre faig una mica d'esbós abans de començar aquest tipus de coses perquè amb les presses et pots quedar en blanc.

Per cobrir tot un pastís gran val la pena fer-te tu el fondant. Jo en aquest cas l'he comprada a A Taste of home, botiga anglesa al carrer Florida blanca,78 (Viladomat) 933 251 797 BCN.
La marca Dr.Oetker (Icing) prové blocs i tubs de diferents colors, i de molt bona qualitat. També hi tenen diferents boletes, estels, etc. per decorar.
Sofisticació anglesa.
He comprat un bloc de la blanca, un tub verd i un altre de vermell i boletes i estels daurats. El fondant blanc l'he colorat jo mateix amb colorants, amassant. Per estirar-la, tira una mica de sucre de llustre al marbre i estira-ho amb rodet. Un parell de milímetres de gruix val. Busca motlles que s'adaptin a les formes que vols fer utilitzant taps, gots etc. si no tens cap col·lecció de moltlles originals.

Les peces petites millor fer-les el dia abans i tapats amb un paper a que s'endureixin un xic ja que el fondant és com la 'plastelina' i les peces fines que han de quedar ertes, es poden doblegar. Al moment d'acabar-les i un cop estirat i tallat el fondant, amb la xeringa poso un pesolet de cobertura calenta damunt la magdalena per a que el fondant s'enganxi bé. És cert que el blanc transparenta però de totes formes ho tapes amb més decoracions. Au, i vet ho fet.

Aquí la recepta de fondant per si vols fer-ho tu.

Fondant

455 gr. Sucre de llustre
1 cullera de cafè i mitja (7,5 ml.) de Gelatina en pols
2 cullerades soperes (30 ml.) d'Aigua.
1 cullera sopera i mitja (22ml.) de Xurrup de glucosa
2 culleres de cafè ( 10 ml.)de Glicerina
Colorants

Dissol la gelatina a l'aigua i escalfa-ho una mica. Afegeix la glucosa i glicerina, remenant, i afegeix a poc apoc el sucre fins que puguis. La resta del sucre l'afegeiges amassant. Tapar bé amb film i guardar a temperatura d'ambient.

Per menesters de pastisseria m'agrada Solegraells Guzmán Príncep Jordi,2 (Parc Joan Miró) 934 244 013 BCN. Per colorants alimentaris i coberetura: Antolín, Boqueria BCN.

  • Comentarios(0)//cuina.andreuledoux.com/#post2