de cuiner a cuiner/a

de cuiner a cuiner/a

Xocolatines de Nadal 2012

PastisseriaPostado por Andreu Ledoux 2013-01-13 20:03

Aquestes xocolatines senzilles eren per completar l'assortit de dolços per aquest passat dia de nadal. Les podia preparar uns dies abans sense massa enrenou. La meitat porten una avellana torrada i l'altre meitat son tot de xocolata. Ho he complementat amb unes taronges confitades i banyades en xocolata.

Trufes de Nadal 2012

250 gr. Cobertura de Xocolata

125 gr. Mantega

100 ml. Nata

2 Rovells d'ou

20 gr. Cacau en pols

parell de ratlladures de Nou Moscada

Fon la xocolata i la mantega a bany maria. Afegeix la nou moscada, el cacau i els rovells. Remena bé. Fora del bany afegeix la nata. Espera que espesseixi una mica abans de fer les xocolatines.

He fet servir unes càpsules de paper que tenia però lo seu seria unes de metàl·liques. Posa la xocolata a dins d'una mànega amb la boca que et sembli. Jo he fer servir una de llisa d'un centímetre perquè volia que quedessin rodones. Les he omplert fins a la meitat, esfondrat una avellana i acabat d'omplir. Finalment decorats amb les boletes i esteletes dels altres dolços d'enguany, per fer una mica de conjunt. De vegades massa poti-poti fa mal.

Les taronges confitades les he comprat a la Boquería i submergit amb unes pinces dins una mica de xocolata fosa, al bany maria. Les he decorat amb la mateixa base de xocolata de les trufes.

Un cop fetes les trufes convé guardar-los en lloc molt fresc però no tant com la nevera. A temperatura d'ambient de menjador per nadal s'et poden quedar enganxats als dits i de la nevera semblarien pedres.

Has de tenir en compte que almenys triguen 20 hores en agafar la textura desitjada en una habitació (balcó..) a 15 graus. Millor guardar-los allí ben tapats fins que els hi toca.

Aquí unes fotos amb tots els resultats a taula.

  • Comentarios(1)//cuina.andreuledoux.com/#post5
Siguiente »